Cum sa faci SLIME acasa?

Cum se face Slime – trucuri ca să faci un Slime pufos

Slime este pasta gelatinoasă care se aseamănă cu o plastilină și cu care se joacă toți copiii din zilele noastre. Este extrem de căutată în magazinele pentru copiii, însă este o pastă pe care o poți face foarte ușor și acasă. Iată cum se face Slime, plastilina preferată a copiilor.

Ce este Slime?

Plastilină, pastă modelatoare sau pastă gelatinoasă, așa mai este denumită de către copii pasta Slime. Este, de fapt, o pastă care se modelează extrem de ușor, fără să se rupă, și care poate fi foarte ușor pregătită acasă. Mai jos îți spunem câteva modalități prin care poți face pasta Slime acasă. Este important de știut faptul că pasta Slime se poate face după mai multe rețete. Poți face Slime cu glicerină, Slime cu detergent de vase sau Slime cu bicarbonat de sodiu. Mai jos îți spunem rețeta de Slime pas cu pas. Cum poți face acasă pasta Slime.

1.Rețetă Slime cu bicarbonat de sodiu;

2.Rețetă Slime cu detergent de vase;

3.Rețetă Slime cu glicerină.

1.Slime cu bicarbonat de sodiu

Ai nevoie de următoarele ingrediente: Lipici; Borax; Bicarbonat de sodiu

Se amestecă o lingură de borax într-o cană de apă, peste care se adaugă lipiciul. Totul se amestecă foarte bine și ulterior se adaugă bicarbonatul de sodiu. Se amestecă totul foarte bine și după poți începe modelarea Slime-ului. Pentru a face Slime pufos, poți adăuga puțin sclipici, confetti sau chiar colorant alimentar.

2.Slime cu detergent de vase

Ai nevoie de: Sare; Săpun lichid; Colorant alimentar.

Săpunul lichid se amestecă cu sarea, se adaugă sare treptat, până obții consistența dorită, apoi se adaugă colorantul alimentar. Compoziția se pune la frigider pentru câteva minute, apoi se poate modela pasta Slime.

3.Slime cu glicerină

Ai nevoie de: 150 ml lipici lichid; 150 ml apă; 2 lingurițe glicerină boraxată

Lipiciul se amestecă cu apă, până în momentul în care se omogenizează amestecul. Ulterior, se adaugă pe rând câte o linguriță de glicerină boraxată. Se amestecă până obții pasta Slime. Dacă ți se pare că este prea uleioasă, poți adăuga puțin ulei.

Urmareste-ma:

Lasă un răspuns